KMAIK

Paskelbė saulius

Š.m. gruodžio 8 d. mūsų gimnazistų grupė dalyvavo KMAIK (Kauno miškų aplinkos inžinerijos kolegija) atvirų durų dienoje. Tai puiki galimybė plačiau susipažinti su aplinkos inžinerijos, miškininkystės ir kraštotvarkos fakultetu, studijų programomis. Mums buvo demonstruojamos žemėtvarkos, miškininkystės bei kitų sričių technologijos. Buvo suteikta galimybė patiems išbandyti kai kuriuos technologinius įrenginius – kompiuterinį miško kirtimo mašinos simuliatorių, kraštovaizdžio modeliavimo sistemas ir kt.

Po ilgos ir įdomios paskaitos medienos ruošos laboratorijoje mokiniai lankėsi chemijos kabinete. Dėstytojas vaizdžiai papasakojo, kas yra dirvožemis, kaip jis susidaro. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti smėlį iš arčiau, per mikroskopą, pajusti naftos kvapą.
Kitos paskaitos metu buvo pristatytos įvairios programos, kaip galima pažinti norimą vietovę, kaip apskaičiuoti plotą bei atstumą nuo taško A iki taško B.

Po paskaitų dalyvavome respublikinėje parodoje ,,Žiemos puokštė”. Šiais metais buvo pateikta 178 darbų. Vienas iš jų – mūsų gimnazijos 2bg mokinės, JMB būrelio ,,Ąžuoliukas” narės Smiltės Bataitytės kūrybinis darbas.

Gintarė Armonavičiūtė, 2ag klasė

Kategorijos: Naujienos