BĖGIKAS

Published by saulius on

Tai Vilniaus jaunimo teatro spektaklis pagal to paties pavadinimo švedų dramaturgo Mattiaso Anderssono pjesę (pjesę realizuoti teatro scenoje ėmėsi jauna režisierė Olga Lapina). Spektaklis skirtas jaunimui. Pagrindiniai veikėjai – penki mokykloje besimokantys paaugliai. Veiksmas vyksta sporto salės persirengimo kambaryje, kur vieni ruošiasi sporto varžyboms, kiti daugiau dėmesio skiria erzinimui ir patyčioms. Geriausias mokyklos bėgikas palūžta, kai yra priverčiamas praleisti svarbiausią metų bėgimą.

Pjesės autoriui svarbūs ne pasiekimai bėgimo takelyje – jam įdomus jauno žmogaus, besiformuojančios asmenybės mėginimas pritapti atšiauriame ir ciniškame pasaulyje. Kūrinyje iškeliama itin aktuali patyčių, smurto paauglių pasauly tema, pasakojimas konstruojamas pasitelkiant jaunimo žargoną.

Kaip šį spektaklį priėmė mūsų gimnazistai?

„Spektaklis buvo kitoks nei tikėjausi, todėl pasirodė keistas. Tačiau buvo įdomu stebėti režisūrinius sprendimus. Nors pagrindinė tema buvo patyčios, įžvelgiau ir kitų kasdienių problemų. Likau sužavėtas,”- teigia Algimantas Ž.

„Spektaklis man patiko, nes jo pateikimas buvo kitoks nei įprasta matyti. Buvo vartojamas paauglių žargonas, kuris man nepaliko gero įspūdžio, tačiau džiaugiuosi pamačiusi ir tokį sprendimą scenoje,“- mano Rasa K.

„Visa spektaklio forma – sudėtinga, tas labiausiai ir žavėjo. Manau, kad tai buvo puikus ,,pasikultūrinimas“, nors, prisipažinsiu, tai nėra tas spektaklis, kurį norėtųsi žiūrėti keletą kartų, “- kritiškai pažvelgė į spektaklį Viktorija P.

Gimnazijos informacija

Categories: Naujienos