Tarptautinė Tolerancijos diena

Paskelbė saulius

Š.m. lapkričio 15 dieną gimnazijoje kartu su „Pyragų diena“ minėjome ir Tarptautinę tolerancijos dieną. Dar 1995 m. UNESCO organizacija inicijavo Tarptautinės tolerancijos dienos, kuri švenčiama daugelyje demokratiškų pasaulio valstybių, minėjimą.

Šių metų pilietinės iniciatyvos simbolis mūsų gimnazijoje buvo „Tolerancijos keksiukas“. Jau iš pat ryto su puikia nuotaika, šypsenomis veide ir žaisminga muzika trečiokai gimnazistai prie paradinių durų pasitiko mūsų gimnazijos bendruomenės narius. Moksleiviai dalino Tolerancijos dienos ženklus – keksiukus, kuriuos visi turėjo segėti visą dieną. Po pirmos pamokos per gimnazijos radiją moksleiviai galėjo išgirsti informaciją apie Tolerancijos dieną, kaip ir kodėl ji minima. Ketvirtos pertraukos metu gimnazistai rinkosi aktų salėje, kur buvo apdovanoti nominacijų „Tolerantiškiausias gimnazijos mokytojas/-a“ ir „Tolerantiškiausias gimnazijos mokinys/-ė“ nugalėtojai. Tolerantiškiausia mokytoja buvo nominuota lietuvių kalbos mokytoja Violeta Adomaitienė, o tarp mokinių tolerantiškiausia moksleive tapo 2bg klasės mokinė Miglė Kriščiūnaitė.

Džiaugiamės moksleivių aktyvumu ir tikimės, kad kasmetinis šios dienos minėjimas naudingas visai gimnazijos bendruomenei.

Kategorijos: Naujienos