Skaitymų naktis

Published by saulius on

Gimnazijoje vykdomo projekto „Atviros mokyklos dešimtadienis“ užbaigimas 3a (mokytoja Daiva Moleikaitienė) ir 4b (mokytoja Rasa Kurienė) klasėse buvo nepaprastas ir prasmingas. Tai – „Skaitymų naktis“. Kuo šis vakaras nepaprastas?

Prasidėjo jis penktadienio, t.y lapkričio 25 d., vakarą 19.00 val., kai už lango jau tamsu ir kai šeimos paprastai vakaroja namuose. Pas pradinukus atvyko tikros Šakių rajono poetės Marytė Rastupkevičiūtė ir Danutė Batisienė. Jos pristatė savo išleistas knygeles, vaizdžiai papasakojo, kaip pradėjo kurti eiles, skaitė vaikams skirtus eilėraščius. Mūsų mokiniai ir patys galėjo padeklamuoti savo kurtus eilėraštukus.

Atsisveikinę su poetėmis, trečiokai ir ketvirtokai savo žinias demonstravo protmūšyje. Teko prisiminti pirmąją lietuvišką knygą, jos autorių M. Mažvydą, skaitytų knygų autorius, įvairiausius personažus. Komisijai (mokyt. J. Kasparaitienė, V. Leveckytė ir I. Lukšienė) suskaičiavus balus, buvo paskelbti ir apdovanoti nugalėtojai – „Knygų žinovų“ komanda.

Kaip suprantate, pradinukai jau buvo pavargę nuo protinio darbo, todėl vakaro veiklos persikėlė į sporto salę. Ten vyko estafetės ir kvadrato varžybos. Žinoma, ir vėl buvo paskelbta bei apdovanota nugalėtojų komanda.

Pasportavus gera atsisėsti prie stalo. Kiekvienoje klasėje laukė garuojanti vakarienė. Ir ne bet kokia. Ją paruošė ir atvežė mokinių mamytės. Vaikų ir mokytojų padėka mamytėms buvo begalinė.

Pasisotinę, su spragėsiais rankose (kaip tikruose kino teatruose) visi rinkosi į naktinį kiną. Patogiai įsitaisę žiūrėjo filmą „Ponas Žirnis ir Šermanas“. Po filmo kiekvienas pasiėmė savo atsineštą skaitomą knygą ir pasinėrė į „skaitymų naktį“. Paskaitę ir kupini vakaro įspūdžių dėjo galvytes ant pagalvių ir grimzdo į „miego karalystę“…

„Skaitymų naktis“ liko tik atmintyje…. Bet ją visada galima pakartoti. Reikia tik mėgti skaityti. Ir, žinoma, reikia turėti tokias nepailstančias mokytojas.

Gimnazijos informacija

Categories: Naujienos