Šakių raj. moksleivių tarybai vadovaus Guostė Štrimaitytė ir Milda Čebanauskaitė

Published by saulius on

Su pasididžiavimu rašau, kad Šakių rajono moksleivių tarybos (ŠRMT) vairas vėl pateko į Lukšių Vinco Grybo gimnazistų rankas. Spalio 18 d. vykusiame posėdyje Šakių rajono moksleivių tarybos pirmininkės postą iš 3ag klasės mokinės Gabijos Barauskaitės perėmė jos bendraklasė Guostė Štrimaitytė, o vicepirmininke tapo 1g klasės mokinė Milda Čebanauskaitė. Nuoširdžiai sveikiname merginas!

Paklausus Guostės, kodėl ji nusprendė vadovauti ŠRMT veiklai, mergina atsakė, kad nors ji tarybai priklauso tik vienus metus, tačiau ją žavi aktyvus gyvenimas; gimnazistė nenori, kad ši organizacija išnyktų, todėl pasiryžo padaryti viską, kad ŠRMT gyvuotų ir dar aktyviau reikštųsi rajone nei ligi šiol. 3ag klasės mokinė prisipažino, kad iš pradžių baiminosi, jog bus sunku, bet, kadangi ji visada šalia turės Mildą, kuri pasiruošusi padėti, visos baimės pranyko. Iš šio posto Guostė tikisi pasisemti patirties, susipažinti su aktyviais, motyvuotais, kupinais puikių idėjų žmonėmis ir, žinoma, turiningai praleisti laiką. Labai džiugu, bet ir apmaudu, kad ŠRMT aktyviausi nariai yra lukšiečiai ir Šakių „Žiburio“ gimnazistai. Kažkodėl kitų rajono mokyklų jaunimas pasyvus – ne itin domisi šia veikla.

Guostė teigia: „Galbūt daugumą mokinių atbaido tai, kad dalyvavimui tarybos veikloje trukdo nepatogus autobusų grafikas, gal atsakomybės baimė, nes kiekvienas narys gauna svarbias pareigas, kurias turi atlikti puikiai. Manau, kad daug aktyvaus jaunimo priklauso ne vienai organizacijai, todėl jiems sunku visur suspėti ir visur dalyvauti.“ Todėl mes, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokiniai, turime didžiuotis gimnazijos jaunimu, kuris nebijo imtis atsakingo darbo ir moka prasmingai ir turiningai leisti savo laiką.

Milda taip pat prisipažino, jog baiminosi, bet mergina mano: „Reikia griebti jautį už ragų ir imtis iniciatyvos.“ Iš vicepirmininkės pareigų 1g klasės moksleivė tikisi didelės naudos, nes ateitį trokšta sieti su politika, todėl tokios pareigos jau dabar leidžia priartėti prie svajonių profesijos. Tikriausiai visiems pasidarė įdomu, ar Milda turi laisvalaikį. Pirmokė gimnazistė nusišypsojo ir linksmai atsakė: „Kartais pasitaiko, jog turiu laisvo laiko. Tuo metu mėgstu skaityti knygas (mėgstamiausios D. D. Selindžerio „Rugiuose prie bedugnės“ ir Anos Frank „Dienoraštis“ ) bei klausytis įvairios muzikos.“ Nors ir apsikrovusi įvairiais darbais, Milda apie visas savo pareigas kalba su plačiausia šypsena veide.

Dar kartą sveikiname merginas ir linkime genialių idėjų, lengvų darbų ir – dėl visa ko – tvirtų nervų.

Viktorija Pavalkytė, 3bg klasė

Categories: Naujienos