Tyrėjų naktis

Published by saulius on

Rugsėjo 30 d. mokytojas Antanas Burkšaitis 2-3 klasių gimnazistus vežėsi į Kauną, kur vyko „Tyrėjų naktis“. „Tyrėjų naktis“ yra išskirtinis renginys, kai daugelis Europos mokslo ir tyrimų laboratorijų atveria duris ir pabendrauti su visuomene išeina mokslininkai bei tyrėjai, kurie paprastai dirba uždarose laboratorijose ar mokslo centruose. Pirmą kartą „Tyrėjų naktis“ surengta 2005-taisiais Europos Komisijos iniciatyva turint tikslą didinti mokslininkų pripažinimą visuomenėje ir sudaryti galimybę iš arti susipažinti su mokslo darbais ir išradimais.

Gimnazistai iš anksto turėjo užsiregistruoti ir susiplanuoti užsiėmimų, kurie juos domina, laiką. Girdėjome ir mokinių apgailestavimų, kad kelių įdomių paskaitų laikai susikerta, tad teko atsisakyti vienos iš jų. Renginys vyko įvairiose auditorijose, klasėse, laboratorijose. Vieni lektoriai savo žinias perteikė pasitelkę žaidimo metodą, kiti nuoširdžiai bendraudami su moksleiviais, o treti vedė rimtas, susimąstyti verčiančias paskaitas.

Tikriausiai įdomu, kokios paskaitų temos? Pateiksiu keletą pavyzdžių: „Ar spėjame su šiuolaikinėmis technologijomis?“, „Lošimų teorija ir kainodaros sprendimai“, „Kaip išsijudinti, kai darbai laukia, o dirbti visai nesinori?“ Viso renginio metu vyko kūrybinės dirbtuvės, kuriose buvo galima net lituokliu kurti meną, uždegti LED‘ą, sukurti mozaiką ar atsipūsti dainuojant karaokę. Taip pat vyko įvairios parodos, pavyzdžiui, „SMD įdomieji eksperimentai“, „D-Sun“, „Mechatronika“ sveikatinamo priemonių kūrime ir daug kitų. Vykusieji apie šį renginį atsiliepia tik gerai, nes kiekvienas atrado ir sužinojo kažką nauja. Tikimės, kad kitais metais norinčių keliauti į „Tyrėjų naktis“ gretos tik didės.

Viktorija Pavalkytė, 3bg klasės mokinė

Categories: Naujienos