Tautos vienybės diena

Published by saulius on

Prieš dvejus metus mūsų gimnazijos bendruomenė atrado dar vieną dieną – TAUTOS VIENYBĖS DIENĄ.

Rugsėjo 8 – ąją Tautos vienybės dieną švęsdavo visa tarpukario Lietuva. Pirmą kartą Prezidento Antano Smetonos siūlymu ši diena paminėta 1930 – aisiais – jubiliejiniais Vytauto Didžiojo metais. Buvo numatyta, kad per Tautos vienybės dieną bus prisimintos ne tik jos praeities, bet ir dabarties problemos, labiausiai nusipelnę žmonės. Ta diena turėjo tapti ir visų lietuvių būrimosi vienybėn diena.

Mūsų gimnazijoje Tautos vienybės dienos iniciatorius ir vienas iš organizatorių – filosofas, profesorius, habilituotas humanitarinių mokslų daktaras, mūsų mokyklos pirmosios laidos abiturientas Juozas Mureika.

Jau treti metai gimnazija šią dieną švenčia vis kitaip. Gražiai auga prie gimnazijos mūsų pasodinti vardiniai medeliai, kuriuos sodino garsinantys mūsų gimnazijos vardą mokiniai ir mokytojai. Džiaugiamės, kad nė vienas medelis nenulaužtas, nenudžiuvo.

Rugsėjo 8-osios rytą visa gimnazijos bendruomenė išklausė šventinę radijo laidą. Vienybę šiais metais nusprendėme patikrinti sporto rungtyse.

Pradinių klasių mokiniai visi kaip vienas su savo mokytojomis mankštinosi, bėgo, žaidė kvadratą ir įvairiausius lauko sportinius žaidimus. Jie tikrai buvo vieningi ir linksmi. O po jų į stadioną sugužėjo 5 – 4g klasių mokiniai. Estafetės su maišais, smiginis, slidės, tumbi – jumbi buvo lydimi emocijų ir muzikos garsų. Virvės traukimas – šventės ,,vinis“. Šioje rungtyje gimnazistai parodė tikrą vienybę, sportinį azartą, netrūko ir juoko ašarų.

Kodėl mūsų gimnazija mini šią dieną? Dėl labai paprastos priežasties: jaunimas kuria ateitį, jaunimui gyventi rytoj. O gyventi vienybėje reikia mokytis šiandien.

Gimnazijos informacija

Categories: Naujienos