Sveiki, sveiki!

Published by saulius on

,,Sveiki“ tariu tiems, kurie jau spėjo priprasti, kad reikia anksti keltis, ruošti namų darbus, ir tiems, kurie vis dar miega atėję į pamokas. O ypač tariu,,sveiki“, gimnazijos naujokai. Greičiau adaptuokitės ir įsijunkite į aktyvų gimnazijos gyvenimą.

Noriu naujokams pristatyti, o senbuvius dar geriau supažindinti su praeitų metų gimnazijos mokinių lyderėmis Milda Čebanauskaite (1g klasė) ir Viktorija Pavalkyte (3bg). Tie, kurie nežino, įsidėmėkit: metų lyderiu tampa tas, kas surenka daugiausia taškų už olimpiadas, gerą mokymąsi, aktyvią popamokinę veiklą. Šios gimnazistės gyvena turiningai. Milda lanko tautinių šokių, astronomijos būrelius, rašo straipsnius, yra aktyvi mokinių savivaldos narė, puikiai veda radijo laidas, aktyviai dalyvauja Šakių rajono moksleivių tarybos veikloje. Viktorija lanko Meno mokyklą, koncertuoja, lanko informatikos, astronomijos būrelius. Ji teigia, kad norėtų lankyti dar daugiau, tačiau, kaip sako mokytojas Antanas Burkšaitis ,,deja, žmogus nėra amžinasis variklis ir jam reikia poilsio”.

Abi merginos tvirtina, jog šio titulo visiškai nesiekusios. Viktorija prisipažįsta: ,,Tiesiog gyvenu socialiai, kad gyvenimas man teiktų džiaugsmą, žinias ir atsipalaidavimą.“ Milda teigia nesiekusi garbės, tiesiog stengėsi ,,būti gera mokine – aktyvia, komunikabilia- ir nebijoti socializuotis“. Viktorijai keista, kad tiek daug mokinių nieko nenori iš gyvenimo: mokykla jiems kančia, ruošti namų darbus kančia, o jei mokytojas paprašo ruoštis olimpiadai – tai jau beveik pasaulio pabaiga. ,,Jie nenori savo valia eiti į sporto šventes, spektaklius, koncertus – nenori tobulėti,“- teigia gimnazistė. Viktorija, anot mokytojos Stasės Burkšaitienės, skatina ,,keisti požiūrį“ ir tuomet, jos nuomone, kiekvienas mokinys galės tapti mėnesio lyderiu, o ne ,,nolaifins“ prie kompiuterių. Milda primena, kad neverta sureikšminti nei blogų pažymių, nei testų, nei egzaminų – juk svarbiausia gyvenime būti geru žmogumi.

Tad palinkėsiu visiems būti aktyviems, veikliems, stropiems ir nepamiršti būti gerais savo šalies piliečiais. Darbingų mokslo metų ir linksmų savaitgalių!

Deimantė Bakaitytė, 2bg klasė

Categories: Naujienos