Nuvykau, pamačiau, nugalėjau!

Published by saulius on

Šią frazę galima pritaikyti mūsų gimnazijos abiturientui Modestui Masteikai. Jokių fanfarų, jokių „žvaigždžių ligų“. Prieš varžybas Ispanijoje (rugsėjo 17 d. Castellone Europos jaunimo klubų čempionų taurės A grupės varžybose M. Masteika ieties metime iškovojo 1 vietą) vaikščiojo tylus, susikaupęs. Grįžo nugalėtojas – ir vėl vaikšto tylus. Stebiu jį – tvarkingas, ramus, nekonfliktiškas, stiprus.

Po pergalės direktorė N.Šapolienė, gimnazijos mokinių savivalda pasveikino Modestą. Šypsojosi, matyt, malonu. Nusprendžiau pakalbinti mūsų gimnazijos įžymiausią ir vieną iš geriausių Lietuvoje lengvosios atletikos sportininkų Modestą Masteiką. Pateikiu interviu su Modestu ( klausimai mano, atsakymai Modesto).

Kiek laiko trunka Tavo sportinis gyvenimas? (Spėkit kiek? Jei kas pasakė, jog trejus metus – esate teisūs.)
Trejus metus aktyviai sportuoju.

Koks didžiausias pasiekimas sporte?
Yra ne vienas, bet du didžiausi pasiekimai – tai yra dalyvavimas Pasaulio jaunimo U20 čempionate ir Europos jaunimo klubų čempionų taurės A lygos varžybose, kuriose užėmiau 1 vietą.

Ar galvoji baigti savo sportinę karjerą?
Tikrai ne!

Buvai Ispanijoje, kokie įspūdžiai?
Įspūdžiai labai geri, bendravom su kelių šalių jaunimu, maudėmės Viduržemio jūroje, apžiūrėjome Castellono miestą.

Paskutinės varžybos, kuriose dalyvavai?
Šakių rajono JKSC taurės lengvosios atletikos varžybose, ieties metime buvau pirmas. (Modestas, kaip matau, Lietuvoje dalyvaudamas varžybose kaip pirmas, taip pirmas…).

Ar ateityje planuoji treniruoti jaunąją kartą, ar planuoji būti treneriu? (Va ir netikėtai užklupau Modestą, bet jis nepasimetė.)
Apie tai dar negalvoju, reikia dar pačiam daug dirbti, gerinti rezultatus ir tobulėti. Ko palinkėtum tiems, kurie nori sportuoti, bet neturi galimybių? Kaip gali nebūti galimybių? Reikia tik noro ir užsispyrimo.

Taigi dėkojame Modestui ir linkime, kaip jis pats sakė, daug dirbti, gerinti rezultatus, tobulėti.

Interviu su Modestu Masteika parengė 4ag klasės mokinys Gytis Matusevičius.

Categories: Naujienos