,,Kelkite!“

Published by saulius on

Mokslo ir Žinių dienos šventę lydėjo žodžiai – ,,Kelkite, kelkite, kelkite…“

Anksti pakilę mokiniai dalyvavo Šv. Mišiose Lukšių Šv. Juozapo bažnyčioje. Po Mišių visi skubėjo į pirmąją mokslo metų pamoką. Kabinetuose mokinių laukė klasės vadovų paruošti siurprizai. O nuo 11.00 val. prasidėjo šventė Lukšių kultūros centre. Ne tik mažiausieji pirmokai, tačiau ir abiturientai, nedrąsiai žvelgdami, žengė kas į pirmąją, kas į paskutinę Rugsėjo pirmąją. Mokinius, mokytojus, gausiai susirinkusius tėvelius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Arvydas Vidžiūnas, Šakių rajono savivaldybės vicemeras Edgaras Pilypaitis, Lukšių seniūnas Vidas Cikana, Lukšių klebonas Vytautas Juozas Insoda. Visiems reikėjo pasukti galveles ir atsakyti į klausimus, kuriuos uždavė Rugsėjo pirmosios šventės vedėjai Modesta ir Rėjus, ką kiekvienam reiškia žodis „kelkite“, kas kelia mokinius į pamokas …

Šventę papuošė mokytojos Rasos Kurienės vadovaujamas pradinių klasių mokinių ansamblis ,,Rasos lašeliai“, gimnazijos šokėjai (vadovė Edita Skauronė), maloniai visus nudžiugino pirmokai (mokytoja Justina Kasparaitienė). Tautinių šokių kolektyvą ,,Dūzgis“, dalyvavusį Lietuvos moksleivių dainų šventėje, pasveikino šventės vedėjai ir įteikė saldžių dovanų. Nepamiršti buvo ir naujieji gimnazistai – jiems buvo įteiktos draugystės rankos, o Deimantė Bakaitytė jiems skyrė muzikinį kūrinį.

Šventės pabaigoje buvo paskelbti 2015 – 2016 m.m. gimnazijos mokinių savivaldos konkursų ,,Šauniausia klasė“ bei ,,Metų lyderis“rezultatai. 5 – 8 klasių grupėje šauniausios klasės titulą laimėjo 8 (dabartinė 1ag) klasė, o 1g – 4g klasių grupėje šauniausia klase tapo 1bg (dabartinė 2bg) klasė. Metų lyderėmis tapo Milda Čebanauskaitė ir Viktorija Pavalkytė. Šakių rajono moksleivių tarybos pirmininkė Gabija Barauskaitė pasidžiaugė mūsų gimnazijos mokiniais, kurie vasarą vykusiuose ,,Jaunimo apdovanojimuose“ tapo nugalėtojais rajone. Milda Čebanauskaitė tapo aktyviausia mokinių savivaldos atstove, ,,Metų sportininkas“ – tai Modestas Masteika. ,,Metų savivalda“ – antri metai iš eilės tapo Lukšių Vinco Grybo gimnazija. Galime tik didžiuotis gimnazijos moksleiviais, kurie yra aktyvūs, dalyvauja sporto ir kultūros veiklose, siekia užsibrėžtų tikslų.

Gerų visiems naujųjų mokslo metų!

Milda Čebanauskaitė, 1ag

Categories: Naujienos