Gimnazija išsirinko mokinių prezidentę

Published by saulius on

Rugsėjo 23 dieną nuo pat ryto gimnazijos renginių salėje šurmuliavo gimnazijos mokinių aktyvas: rikiavo kėdes, dėliojo mokinių sąrašus, balsavimo biuletenius, balsavimo grafikus.

Bet prieš rinkimus dar vyko labai rimti pretendenčių debatai. Modesta Gaižauskaitė (trečiokė gimnazistė), Gerda Rimaitytė (trečiokė gimnazistė), Milda Čebanauskaitė (pirmokė gimnazistė) atsakinėjo į klasių atstovų klausimus: kodėl dalyvauja prezidento rinkimuose, koks turėtų būti prezidentas, kokios pagrindinės problemos gimnazijoje, kaip spręstų jas. Buvo prašoma įvardyti savo priešininkių gerąsias savybes, iš tribūnos ekspromtu pasakyti rinkiminę – agitacinę kalbą. Mokiniai iš salės taip pat uždavė klausimų. Debatai – diskusija tęsėsi gerą valandą – daugelis išėjo apsisprendę, už kurią kandidatę balsuos.

Penktadienį po pamokų labai rimta ir patikima aktyvių gimnazistų komisija suskaičiavo mokytojų ir gimnazistų balsus. Rezultatai: iš viso balsavo 184 žmonės, 5 biuleteniai sugadinti. Prezidente dvejų metų kadencijai išrinkta pirmokė gimnazistė Milda Čebanauskaitė. Viceprezidentėmis tapo trečiokė Modesta Gaižauskaitė ir Gerda Rimaitytė. Komanda stipri ir kūrybinga. Nuoširdžiai sveikiname jas.

Gimnazijos informacija

Categories: Naujienos