Geografijos pamoka Kėdainiuose

Published by saulius on

Rugsėjo 28 dieną 2bg ir 2ag klasių mokiniai vyko į ekskursiją su geografijos mokytoja Jolanta Puidokiene. Išvykos – pamokos tikslas buvo susipažinti su viena iš didžiausių Lietuvos įmonių „Lifosa“ ir aplankyti Kėdainius. „Lifosa“- chemijos pramonės gamykla. Mus pasitikusi darbuotoja aprodė muziejų, visą įmonės teritoriją, įteikė dovanų – trąšų (žinoma,mokiniai apsidžiaugė, kad galės tėvams parvežti lauktuvių). Mes, Šakių rajono gyventojai, nesame iš arti matę tokio dydžio pramonės įmonių. Gausybė automobilių, geležinkelio ir jūrų vandens transportas iš įvairių šalių ir vietovių gabena reikiamas gamybai žaliavas. Supratome, koks svarbus yra Klaipėdos jūrų uostas, kurio paslaugomis naudojasi ir mažos, ir didelės įmonės. Apvažiavome gamyklos teritoriją, vykome prie baltų, aukštų fosfogipso kalnų – ten visiems labai patiko, pasijautėme kaip žiemą.

Kėdainių senamiesčio daugiakultūriniame centre vyko edukacija apie žydų kultūrą ir papročius. Centro vadovė visiems vaikinams leido užsidėti kipą – tai vyrų galvos apdangalas. Ragavome macų, žydų duonelės, valgomos per Velykas.

Labai patiko ekskursija po senamiestį. Senamiestis yra nepaprasto grožio, visiems verta pamatyti. Sužinojome, kad pusė Kėdainių yra Aukštaitijoje, pusė Žemaitijoje, o šiuos regionus skiria Nevėžis.

Ką mokiniai mano apie tokią pamoką – išvyką? Lukas atsakė: „ Buvo smagu, patiko „Himalajų kalnai“. Mažvydas: „Super ekskursija“. Livija:„ Daug puikių įspūdžių. Kiekviena aplankyta vieta praplėtė akiratį. „Lifosa“ buvo kažkas tokio!“

Smiltė Bataitytė, 2bg klasė

Categories: Naujienos