Abiturientas Gytis

Published by saulius on

Kokios mūsų galimybių ribos? Į šį klausimą nesunkiai galėtų atsakyti kiekvienas gabus, organizuotas ir motyvuotas žmogus. Ir nesvarbu, kokio esi amžiaus, reikia tik sugalvoti idėją ir ją įgyvendinti.

Būtent taip daro mano bendraamžis Gytis Matusevičius – Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ketvirtokas gimnazistas. Kaip jis pats sako, autosportu domisi nuo mažens. Atrodo, keista ta jo ištikimybė vaikystės svajoms. Kai mes buvome mažos, norėjome tapti seselėmis, daktarėmis, padavėjomis, tačiau dabar, kai esame abiturientės, nieko panašaus nenorime rinktis. Tad Gyčio aistrą autosportui vadinkime jo tikruoju pašaukimu. Apie tai kalba faktai.

Viskas prasidėjo nuo Gyčio savanoriškos veiklos slalome Bliuviškių kaime, kai Gytis talkino teisėjams. Gimnazistas prisimena: „Buvo labai lietinga diena, todėl teko mirkti šlapiuose rūbuose ir šalti. Tada pats bandžiau būti ir žurnalistu, ir fotografu, kol galiausiai priėjau išvadą, jog noriu organizuoti savo renginį!” Kur galėtų vykti renginys? Vieta aiški, norėjosi pažįstamos aplinkos, todėl pasirinko savo gimtąjį Liepalotų kaimą. Pirmasis Gyčio renginys – „Automobilių sporto fanų susitikimas”- įvyko 2016 metų gruodžio 19-ąją. Pats Gytis sako: „Pamenu, renginio dieną susitikom su draugu ir matom – lenktynininkų nėra. Nekokios mintys apėmė. Bet staiga išgirdome automobilių kriokimą – tai neapsakomas jausmas!” Gytis mano, kad pirmasis blynas kiek prisvilęs – dalyvių ir žiūrovų buvo tik apie penkiasdešimt. Bet Gytis nenuleidžia rankų ir po pirmosios nesėkmės bando šiemet, spalio 22-ąją dieną, Šakių J. Lingio parke surengti antrąjį „Automobilių sporto fanų susitikimą”.Aš labai tikiuosi, jog jam pavyks rasti pakankamai rėmėjų, nes tokie darbštūs ir užsispyrę jaunuoliai turi rasti juos palaikančių bendraminčių.

Sėkmės Tau, Gyti!

Daina Žebrauskaitė, 4cg klasė

Categories: Naujienos